tirsdag 31. august 2010

Bruk av bilder

Image representing morguefile as depicted in C...Image via CrunchBaseMorgue File gir gratis bilder med lisens til remix. The Morgue File fotosamlingen inneholder tusenvis av bilder som alle kan bruke gratis i vitenskapelig eller kommersielt presentasjoner. Bildet samlingen kan søkes etter emne kategori, bildestørrelse, farger eller vurdering.. Morgue File er mer enn bare en kilde til gratis bilder. "classroom" hvor besøkende kan lære fotografering teknikker og få tips om bilderedigering
.
William Vann's EduPic Graphical Resource tilbyr gratis bilder og tegninger for lærere og elever til å bruke i klasserommet. Mr. Vann er en amatør fotograf og lærer. Herr Vann gir tillatelse til at lærere og elever kan bruke bildene for undervisning -og læring.
Animal Photos er en kilde til Creative Commons lisensierte bilder av dyr. Alle bildene er inndelt etter slag. Hvert bilde indikerer hvilken type Creative Commons-lisens er tilknyttet bildet.. Animal Photos Bilder tilbyr også råd om å gi henvisning for hvert bilde.
The World Images Kiosk San Jose State University tilbyr mer enn 75.000 bilder som lærere og elever kan bruke i deres faglige prosjekter. Alle bildene kan brukes under en Creative Commons lisens som krever at du gir riktige henvisninger når det er nødvendig. Du kan finne bilder ved hjelp av søkeboksen eller du kan bla gjennom mer enn 800 porteføljer og grupper organisert etter emne.
Photos 8 er et flott sted for å finne tusenvis av bilder som er i den offentlige sfæren. Disse bildene kan brukes på alle måter du og dine elever måtte ønske. Det er 22 kategorier av bilder hvorav de største samlingene er av dyr, fugler, og solnedganger.
 Google bilder - for å finne bilder som kan brukes på nytt og remikses, bruk Googles avanserte bilde søkealternativer. Hvis du vil benytte bruksrettighetene som filter, velger du "avansert bildesøk" på hovedsiden for Google bilder siden. En sted i "avansert bildesøk" side, vil du finne de forskjellige alternativer for bruksrettigheter nederst på siden. I bruksrettigheter menyen kan du velge ett av fire alternativer; "merket for gjenbruk," "merket for kommersiell gjenbruk," "merket for gjenbruk med ombygging," eller "merket for kommersiell gjenbruk med modifikasjoner."
Yahoo Images har et valg som ligner på Googles for å finne Creative Commons lisensierte bilder. Når du søker etter bilder ved hjelp av Yahoo bildesøk verktøyet, kan du velge filtre for å avgrense resultater slik at bare bilder som er lisensiert under Creative Commons kommer frem i søket. Filtrene kan du velge filter for bilder som kan brukes til kommersielle formål eller bilder som er lisensiert for remiksing og som du kan bygge videre på.
Enhanced by Zemanta

Ingen kommentarer: